Logo_tue_technische_universiteit_eindhoven_logo1

De negenjarige Laurent Simons, die binnenkort zou afstuderen aan de Technische Universiteit Eindhoven, is per direct gestopt met zijn studie. Reden is onenigheid tussen zijn ouders en de TU/e over het te volgen tijdpad van de piepjonge student. Dit meldt Het Parool.

De zeer hoogbegaafde Laurent begon in maart aan de opleiding Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Deze bacheloropleiding duurt gemiddeld drie jaar, maar Laurent wilde binnen 9 maanden zijn diploma op zak hebben. Dit laatste is zo uitzonderlijk dat hij daarmee een plek zou krijgen in het Guinness Book of Records.
 

Tijdschema te krap

Er zijn echter nog meerdere tentamens die Laurent moet halen voor zijn tiende verjaardag, op 26 december. De TU/e heeft daarom bij de ouders aangegeven dat dit tijdschema te krap zal zijn voor de jongen en tevens “ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.” Volgens de universiteit accepteren de ouders dit niet en hebben ze Laurent daarom van de opleiding gehaald. 
 

Plagiaat

De ouders zelf zeggen dat de TU/e Laurent heeft beschuldigd van plagiaat, terwijl het ging om een voorlopige versie van een paper die inderdaad nog geen literatuurlijst bevatte. Ook zou hij gezakt zijn voor een mondeling examen dat hij niet eens had afgelegd, aldus zijn vader. Zijn moeder struikelde met name over de vraag of zij als ouders Laurent niet te veel onder druk zetten: “’Er zijn alleen maar verliezers als er psychiaters aan te pas komen,’ zei zijn mentor. Dat deed voor ons de deur dicht.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids