Normal_studenten_tekenen_test_mobiel_klas_gsm

Onderwijs volgen en geven in een virtual classroom: vanaf vorige week kan het. De classroom op de Universiteit van Utrecht is de eerste in Nederland die lesgeven op deze manier mogelijk maakt. Vanuit een studio is een leraar in contact met maximaal 36 studenten. Dit meldt de Universiteit van Utrecht.

Virtual classroom: een docent voor een scherm

Online onderwijs wordt tegenwoordig vaak via webinars aangeboden. De virtual classroom is echter natuurlijker en zorgt voor meer interactie. De docent staat voor zes schermen met elk zes studenten. Op deze manier worden discussies gevoerd worden met elkaar, worden onderling vragen besproken en spelen studenten quizzen over de besproken lesstof. 
 

Duurzaam

Het is in de virtual classroom ook mogelijk om teleconferenties te voeren met bijvoorbeeld onderzoekers uit het buitenland. Met de audiovisuele middelen wordt daardoor zowel bijgedragen aan onderwijsinnovatie, als aan vermindering van mobiliteit en verkleining van de CO2-footprint. De universiteit investeert in middelen die, op een duurzame manier, afstandsonderwijs en samenwerking met onderzoekers wereldwijd bevorderen
.
Meer informatie over de virtual classroom is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids