Normal_normal_kind_werken_jong_studeren

De negenjarige Laurent Simons studeert binnenkort af aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij krijgt dan zijn bachelordiploma Electrical Engineering en is daarmee de jongste afstuderende ooit. Dit melden NU.nl en Het Parool.

Laurent werd geboren in Oostende, maar verhuisde met zijn ouders naar Amsterdam. Hij ging al op zijn zesde naar de middelbare school, begon op zijn zevende als onderzoeker in het Amsterdams Medisch Centrum en behaalde zijn vwo-diploma in Brugge toen hij 8 jaar was. Laurent heeft een gemeten IQ van 145, maar dit ligt waarschijnlijk veel hoger. De test die hij daarvoor ooit aflegde, eindigde op dat getal.
 
Vervolgens ging hij Electrical Engineering studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven. Deze bacheloropleiding duurt gemiddeld drie jaar, maar Laurent is in maart van dit jaar begonnen en zal deze binnenkort afronden. Dit laatste is zo uitzonderlijk dat hij daarmee een plek krijgt in het Guinness Book of Records. 
 
Hoogleraar en mentor Peter Baltus (59) van de TU Eindhoven zegt over Laurent: “Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik in mijn lange carrière heb ontmoet. Hij bereikt een niveau van oplossingen bedenken die veel volwassen studenten nooit bereiken. Die kwaliteit wordt in deze fase van zijn studie steeds essentiëler.”
 
Wat Laurent precies gaat doen na zijn afstuderen is nog onduidelijk. Vanuit de Verenigde Staten is er al belangstelling voor hem getoond. Een delegatie van Amerikaanse universiteiten gaat samen met de TU Eindhoven kijken of er voor de jongen een mogelijkheid is voor een samenwerking.
 
Door: Nationale Onderwijsgids