Logo_tilburg_universiteit_logo

De macht en de veerkracht van de Europese Unie als rechtsstaat is het thema van de vijfde Willem Witteveenlezing. Caroline de Gruyter, Europa-correspondent voor de NRC, zal deze uitspreken op donderdag 14 november aan Tilburg University. Dit meldt Tilburg University.

De druk op de rechtsstaat is op nationaal en op Europees niveau gestegen. Veel Europese landen maken politiek woelige tijden door en voeren heftige discussies over de veerkracht van de rechtsstaat. Ook de Europese Unie is de laatste jaren door de ene crisis na de andere gegaan, allemaal uiteindelijk politiek van aard. Hoe is het eigenlijk gesteld met de Europese Unie als rechtsstaat? Hoe ver reikt haar macht? Is zij bestand tegen een stootje? En wat kan zij doen als het in een van de lidstaten uit de rails dreigt te lopen?
 

Over de Willem Witteveenlezing

De Willem Witteveenlezing is gewijd aan voormalig Eerste Kamerlid en hoogleraar Willem Witteveen van Tilburg Law School, die omkwam bij de aanslag op de MH17. Tilburg University wil zijn gedachtegoed, dat gevormd is door een humanistische en academische traditie en een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, levend houden door jaarlijks de Willem Witteveenlezing te organiseren. De Willem Witteveenlezing wordt georganiseerd door Tilburg Law School en Academic Forum van Tilburg University.
 
Door: Nationale Onderwijsgids