Normal_award__prijs

Het project Atlas, de vernieuwing van het hoofdgebouw van de TU/e Campus, heeft de Dirk Roosenburgprijs 2019 gewonnen. Deze gemeentelijke architectuurprijs wordt elke twee jaar toegekend aan een project dat in Eindhoven is opgeleverd. De publieksprijs is ook voor Atlas. Dit meldt gemeente Eindhoven.

Volgens de jury kenmerkt het project zich door een heldere en krachtige architectuur die het verleden respecteert en tot voorbeeld neemt, maar die tegelijk eigen en vernieuwend is. Bovendien is het onderwijsgebouw niet alleen een inspirerend toonbeeld op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het is ook een visitekaartje voor de campus en de stad.
 

Publieksprijs

Er waren dit jaar 9 projecten genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs. Behalve de stem van de jury telt ook die van het publiek. De afgelopen weken kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet via een speciale website. Het publiek wees net als de vakjury het project Atlas als winnaar aan.
 

Achtergrond prijs

De Dirk Roosenburgprijs wil bijdragen aan een maatschappelijke discussie over het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Meer informatie over de prijs is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids