Normal_tilburg_universiteit_logo

Op vrijdag 25 oktober organiseert Tilburg University, samen met Bibliotheek Midden-Brabant, Omroep Brabant en NCP NLQF, de allereerste editie van De Dag van Werken & Leren (DDWL) in de LocHal in Tilburg. In workshops, lezingen en debatten komt naar voren dat een leven lang leren en ontwikkelen noodzakelijk en vooral ook leuk is. De twee jongste burgemeesters van Brabant gaan in een publiekscollege in op de vaardigheden die ze als burgemeester nodig hebben en het belang van jezelf blijven ontwikkelen. Dit meldt Tilburg University.

Om te kunnen en blijven werken, moeten mensen ook blijven leren. Het werk verandert immers en er worden steeds nieuwe eisen gesteld. Je moet mee kunnen in de technologische, digitale ontwikkelingen, zodat je bijvoorbeeld de robot de baas blijft. Ook ‘zachte vaardigheden’ zijn nodig: creatief te werk gaan, communiceren, presenteren, in teams werken. Een ‘leven lang ontwikkelen’ is van cruciaal belang, voor werknemers en voor organisaties en daarmee voor de hele samenleving.
 

Workshops

Geef jezelf een update! Tijdens DDWL zijn er inspirerende workshops en lezingen en discussiëren we over werk, leren en jezelf ontwikkelen. Hoe pak je dat aan? Waar sta je zelf? Waar kun je terecht? Welke tools kun je gebruiken? DDWL biedt een antwoord op deze vragen en nog veel meer kennis, informatie en inspiratie. Er worden bijvoorbeeld workshops gegeven door eelloo, H!ve, Start Foundation, Image Companion, NLQF en NCVB Bedrijfsopleidingen.
 

Publiekscollege met jongste burgemeesters van Brabant

Om 18.00 uur is er een publiekscollege met de twee jongste burgemeesters van Brabant: Hanne van Aart, burgemeester van Loon op Zand en Joyce Vermue, burgemeester van Zundert. Zij gaan in op de vaardigheden die ze als burgemeester nodig hebben en het belang van jezelf blijven ontwikkelen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids