Normal_rss_entry-200530

Op tientallen plekken in het land konden mensen zaterdag en zondag kijken naar wetenschap en technologie. Onderzoeksinstellingen, universiteiten, bedrijven en musea zetten hun deuren open tijdens het Weekend van de Wetenschap. 

Mensen kondenonder meer naar Noordwijk. Ruimtevaartlab ESTEC hield zondag een open dag en op zaterdag vertelden twee astronauten, Walter Cunningham (87) en Russell Schweickart (83), in een theater over hun werk in de jaren 60. Zij voerden testvluchten uit voor het Apollo-programma en plaveiden daarmee de weg voor de eerste maanlanding. De Nederlandse astronaut André Kuipers en Leiderdorper Scott Millican, trainer van onder meer Neil Armstrong, waren er ook bij.

In Venlo konden kinderen een zelfsturende auto bouwen, in Nijmegen legde Heinz uit hoe ketchup wordt gemaakt, in Almere konden jongeren leren hoe ze hun eigen games moeten maken en in Helmond was de zonneauto Lightyear One te zien. Ook op locaties als het wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam, Defensie in Vught en het Van Gogh Museum in Amsterdam was van alles te doen.

Het Weekend van de Wetenschap trok vorig jaar ruim 150.000 bezoekers.

Door: ANP