Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

In oktober komen 180 nieuwe internationale studenten naar Delft, om een Engelstalige masteropleiding te volgen aan IHE-DELFT. Vooral de eerste paar maanden is het wennen voor deze mensen: alles is nieuw en hun medestudenten kennen ze nog niet zo goed. Daarom is er het vrijwilligersprogramma Meet the Dutch. Het is bedoeld om studenten op een leuke manier kennis te laten maken met het land waar ze net in terechtgekomen zijn. Dit meldt gemeente Delft.

Vrijwilligers van Meet the Dutch spreken af met ‘hun’ student om iets te ondernemen. De ervaring leert dat juist de dagelijkse dingen erg op prijs worden gesteld: een keer samen eten, wandelen of fietsen of de student meenemen naar evenement of activiteit. 
 
Meedoen met Meet the Dutch hoeft niet veel tijd te kosten: het studieprogramma van de studenten is erg intensief en veel informatie vinden ze op sociale media, maar af en toe persoonlijk contact met iemand buiten het IHE blijkt steeds opnieuw heel waardevol.
 
Wilt u meedoen met Meet the Dutch? Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op Meet the Dutch. Als u een e-mail met uw telefoonnummer stuurt naar mtd600@gmail.com nemen de coördinatoren contact met u op.
 
Door: Nationale Onderwijsgids