Logo_logo_beeld_en_geluid

Op woensdag 11 september is het nieuwe mediaplatform voor onderwijs Beeld en Geluid op school gelanceerd. Het nieuwe platform op de website www.beeldengeluidopschool.nl vervangt de bestaande mediaplatforms Teleblik en Academia. Via Beeld en Geluid op school krijgen onderwijsinstellingen gratis toegang tot het archiefmateriaal van omroepen en andere makers uit de collectie van Beeld en Geluid. De website bedient alle leeftijden en niveaus: po, vo, mbo, hbo & wo. Met de lancering van Beeld en Geluid op school wil het instituut tegemoet te komen aan het veranderende en toenemende gebruik van media in het onderwijs. Dit meldt Beeld en Geluid.

Hoofd Onderwijs en Mediaprofessionals Beeld en Geluid Julia Vytopil: “Media zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs, maar hoe vind je als drukke docent de weg tussen alle online filmpjes? Met de lancering van Beeld en Geluid op school zorgen we dat het makkelijk wordt om authentieke filmpjes te vinden om  lessen samen te stellen en te verrijken, over alle denkbare onderwerpen. Daarbij is het materiaal betrouwbaar  en zijn de rechten geregeld. We ontwikkelen het platform samen met de doelgroep. Ons streven is om Beeld en Geluid op school te laten aansluiten op wat het onderwijs nodig heeft.”
 
Beeld en Geluid op school blijft ook na lancering in ontwikkeling. Dagelijks wordt nieuwe content toegevoegd en het platform wordt met regelmaat uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en praktische lesbrieven. Tevens zullen op termijn ook collecties van diverse erfgoedpartijen, zoals Eye Filmmuseum en The One Minutes Foundation, via Beeld en Geluid op school te gebruiken zijn. 
 

Expert Meeting Media in Onderwijs 

Tijdens Dutch Media Week@School op donderdag 10 oktober wordt de lancering van Beeld en Geluid op school gevierd met een Expert Meeting Media in Onderwijs. In bijzijn van minister Arie Slob en bekende gasten uit het onderwijs en media wordt besproken wat er nodig is om onderwijs met én over media te bevorderen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids