Normal_koning__willem-alexander

Koning Willem-Alexander is maandagavond 7 oktober in de Ridderzaal in Den Haag aanwezig bij de twintigste Avond van Wetenschap & Maatschappij. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op de Avond de Huibregtsenprijs en de Irispenning voor Excellente Wetenschapscommunicatie uitreiken. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

De Avond van Wetenschap & Maatschappij is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek toepassingen vindt in het dagelijks leven. Op de Avond, die jaarlijks plaatsvindt, gaan topwetenschappers en prominenten uit andere sectoren van de maatschappij met elkaar in gesprek naar aanleiding van wetenschappelijke onderzoeksthema’s.
 
Sinds 2005 wordt op de Avond van Wetenschap & Maatschappij de Huibregtsenprijs uitgereikt. De prijs is bestemd voor een wetenschapper die vernieuwend onderzoek heeft verricht dat concreet toepasbaar is in de maatschappij. Dit jaar wordt voor het eerst ook de Irispenning voor Excellente Wetenschapscommunicatie uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor personen of instellingen in Nederland die gedurende langere tijd op innovatieve wijze een breed publiek weten te informeren over onderwerpen op het gebied van wetenschap en techniek.
 
De Avond wordt georganiseerd door de Stichting Avond van Wetenschap & Maatschappij en onder meer ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
 
Door: Nationale Onderwijsgids