Normal_uva__amsterdam

De meeste personen die een boete hebben gekregen voor hun rol bij de bezetting van universiteitsgebouw het P.C. Hoofthuis in Amsterdam, hebben die boete nog niet betaald. Het gaat om zogenaamde N.N.-verdachten, die zich niet wilden identificeren, waardoor de politie hun naam niet kon achterhalen. Dit meldt universiteitsblad Folia.

Van de 31 verdachten beriepen zich 27 op hun zwijgrecht. Ook hadden sommigen lijm op hun vingers gesmeerd zodat geen vingerafdrukken genomen konden worden. Het merendeel hiervan heeft tot op dit moment nog niets gehoord van het OM. De overige vier verdachten die wel geïdentificeerd konden worden, hebben hun boete inmiddels op de mat liggen. Daarmee lijken de bezetters die zich weigerden te identificeren voorlopig onder hun boete uit te komen. 
 
De verdachten kregen een boete voor hun rol bij de bezetting van universiteitsgebouw het P.C. Hoofthuis in Amsterdam op 28 september vorig jaar. De groep ging het universiteitsgebouw binnen omdat ze vond dat het kabinet en de Universiteit van Amsterdam te weinig deden voor diversiteit, het onderwijsniveau en tegen werkdruk op de universiteit. De bezetters weigerden uit zichzelf te vertrekken, waarop ontruiming door de politie volgde.
 
Door: Nationale Onderwijsgids