Logo_lowlands-2019

Komende vrijdag begint festival Lowlands in Biddinghuizen. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar doen wetenschappers onderzoek op het Lowlands festival tijdens Lowlands Science. Dit meldt Lowlands.

Dit jaar zijn er 11 onderzoeken die universiteiten en hogescholen al dan niet gezamenlijk uitvoeren tijdens Lowlands Science. Het LL Science programma is een samenwerking van Lowlands, BKB | Het Campagnebureau. en New Scientist NL waarbij universiteiten en hogescholen uit heel Nederland Lowlands als proeftuin gebruiken.
 
Daarnaast bestaat het wetenschapsprogramma ook uit de dagelijkse talkshow New Scientist Live in de Echo. Een van de drie sprekers is hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij zal ingaan op de werking van het menselijk brein in relatie tot muziek. Ook de Nationale Wetenschapsquiz staat weer op het program.
 
De Nationale Onderwijsgids zal in de aanloop naar Lowlands 2019 de komende dagen een aantal van de wetenschappelijk experimenten uitlichten, met onder andere: De dooie hoek, Lowlands whispers en Put on your best pokerface.
 
Door: Nationale Onderwijsgids