Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Studentenvereniging Vindicat begint het collegejaar 2019/2020 vooralsnog zonder accreditatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen. De deadline voor het indienen van een nieuwe accreditatie is 1 oktober. Hierdoor kan ook de introductieperiode meegenomen worden in de beoordeling. Dit meldt NU.nl.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen namen vorig jaar het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om Vindicat niet te accrediteren voor het jaar 2018/2019. De reden hiervoor was dat de maatregelen die Vindicat genomen had onvoldoende hadden geleid tot de gewenste cultuurverandering. Dit betekende voor Vindicat dat er geen bestuursbeurzen werden uitgekeerd en dat de studentenvereniging ook niet werd uitgenodigd voor officiële gelegenheden.
 
De maatregelen gelden tot 1 september 2019. Voor het collegejaar 2019/2020 mag een nieuw verzoek voor accreditatie worden ingediend, maar een woordvoerder van Vindicat geeft tegen NU.nl aan dat de vereniging daarmee wacht tot na de introductieperiode, op aanraden van de accreditatiecommissie. ”Hierdoor hebben we langer de tijd om te laten zien dat we verbeteringen hebben doorgevoerd.”
 
Het intrekken van de accreditatie voor het afgelopen collegejaar was een gevolg van een reeks incidenten waarbij Vindicat betrokken was.
 
Door: Nationale Onderwijsgids