Normal_dokter__arts__ziekenhuis__behandeling_

Of ze nu huisarts, cardioloog of neurochirurg willen worden, voor studenten geneeskunde is het belangrijk dat ze de wijk in gaan. Zo weten ze ook wat er buiten het ziekenhuis speelt. Daarom volgen ze stages of co-schappen bij de gemeente. Dit meldt Gemeente Rotterdam. 

De 27-jarige student Art van Houwelingen liep de afgelopen weken mee als coassistent bij  VraagWijzer. “Rotterdammers kunnen hier vragen stellen over allerlei onderwerpen, van belastingaangifte tot een vergunning voor het houden van bijen. Maar er komen ook veel Rotterdammers langs met een zorgvraag.”
 
Reden waarom Van Houwelingen, als toekomstig neurochirurg, juist hier stage wilde lopen. Een arts ziet een patiënt vaak alleen in het ziekenhuis. Maar medische zorg stopt niet buiten de ziekenhuismuren. Als iemand bijvoorbeeld is geopereerd aan een dwarslaesie, heeft hij thuis ook hulp nodig. Denk aan nazorg, aanpassingen van zijn bed of het gebruik van een rolstoel.”
 
Bij VraagWijzer komt hij veel van dit soort zorgvragen tegen. “Dat geeft een ander perspectief. Sommige problemen los je niet op met een medicijn. Door de juiste vragen te stellen kun je al veel oplossen.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids