Normal_erasmus_universiteit_rotterdam
Collegevoorzitter Kristel Baele opent maandag 2 september het nieuwe academisch jaar met een presentatie van de nieuwe strategie van de Erasmus Universiteit. De ‘Strategie 2024’ richt zich op het opleiden van nieuwe academici en maatschappelijke leiders die de uitdagingen van de wereldgemeenschap aankunnen en oppakken. Dit meldt Erasmus University Rotterdam.
Strategie 2024 is ontwikkeld vanuit de ‘one university’ gedachte en tot stand gebracht door wetenschappers, studenten en stakeholders. De officiele opening van het academisch jaar wordt gedaan door prof. dr. Rutger Engels, rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
Technologische ontwikkelingen zijn een sterke aanjager van wereldwijde veranderingen. Ze hebben effect op de wijze waarop we leven, werken, leren en onderzoeken. Gastspreker Prof. Donna DickensonOpent extern (emeritus hoogleraar medische ethiek en geesteswetenschappen) gaat tijdens haar lezing in op de impact van nieuwe medische technologieen op maatschappelijke vraagstukken rond ethiek, participatie en gelijkwaardigheid. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids