Normal_maxima

Koningin Máxima opende dinsdag, als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, het Coding College in Amsterdam. De programmeerschool heeft als doel een oplossing te bieden voor het tekort aan goed opgeleide programmeurs in Nederland. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.

Koningin Máxima verrichte de officiële opening van de programmeerschool, in aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vervolgens kreeg zij een rondleiding door het gebouw en ging ze in gesprek met studenten en medewerkers over hun ervaringen bij Codam.
 
De missie van Codam is het ontwikkelen van getalenteerde jonge mensen tot vakbekwame digitale professionals en programmeerexperts die kunnen omgaan met de uitdagingen van de toekomst. Anders dan de meeste scholen, werkt Codam niet met docenten, lesroosters of tijdschema’s. De studenten leren via een projectmatig lesprogramma over alle aspecten van computer science en programmeren. De studenten beoordelen elkaars werk, wat samenwerking en discussies stimuleert.
 
Door: Nationale Onderwijsgids