Logo_rijksuniversiteit_groningen_logo

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) reikt op vrijdag 14 juni a.s. twee eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Deze academische plechtigheid is onderdeel van het 81e lustrum dat plaatsvindt van 5 t/m 15 juni 2019. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens deze bijeenkomst draagt prof. dr. Elmer Sterken na acht jaar het rectoraat over aan de nieuwe Rector Magnificus van de RUG per 1 september 2019: prof. dr. Cisca Wijmenga. De voertaal van de plechtigheid is Engels. 
 
De academische plechtigheid in de Martinikerk wordt gehouden op 14 juni in het bijzijn van honderden genodigden uit de Groningse academische gemeenschap en van andere universiteiten (ook internationaal), maar ook besturen van Noordelijke instellingen. En natuurlijk studenten- en studieverenigingen, medewerkers, en (voormalig) rectoren en eredoctorandi van de RUG. Er zijn ook plaatsen beschikbaar voor studenten en andere inwoners van de stad. De gehele plechtigheid wordt gestreamd via www.rug.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids