Logo_vrije_universiteit_amsterdam_vu_logo

Zes luisterstoelen zijn door Rector Vinod Subramaniam bekend gemaakt op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam. De luisterstoelen zijn de uitkomst van het studentenproject ‘De wereld in het kort’ van Annelies Verbeke, Vrije Schrijver. Dit meldt de VU.

Verbeke vroeg zowel studenten als medewerkers van de universiteit om hun favoriete korte verhaal in te sturen. Het verhaal moest van origine in een andere taal zijn gepubliceerd dan het Engels. Verbeke vreest ervoor dat het Engels als dominante taal in de huidige maatschappij andere taalgebieden wegdrukt. 
 
Een paar ingestuurde verhalen zijn nu te luisteren als podcast in zes luisterstoelen op de campus van de VU. De verhalen zijn vertaald in het Nederlands en in het Engels. 
 
Tijdens de bijeenkomst waarbij de stoelen onthuld werden, was ook aandacht voor het eerste exemplaar van een speciale gedrukte editie van Expanded Field, het literaire studententijdschrift. De inzendingen zijn hierin samengevoegd. De tijdschriften liggen bij de luisterstoelen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids