Normal_museum__cultuur__kunst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt dinsdagochtend 28 mei in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit. De onderscheidingen worden uitgereikt aan het echtpaar Herman en Cora Labberté-Hoedemaker uit Glimmen, Albert Goutbeek uit Dalfsen en Paul Spapens uit Moergestel. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Herman en Cora Labberté-Hoedemaker (1934 en 1937) krijgen de onderscheiding voor hun rol als mecenas voor studenten beeldende kunst en muziek in met name Noord-Nederland. Het Cultuurfonds heeft de onderscheiding toegekend aan Albert Goutbeek (1936) voor zijn grote inzet voor de cultuurhistorie, archeologie, cartografie en natuur van Dalfsen en omgeving. Paul Spapens (1949) wordt onderscheiden vanwege zijn zeer diverse culturele initiatieven in Noord-Brabant, als schrijver en ‘cultuur-activist’. 
 
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids