Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

De Universiteit van Amsterdam (UvA) wil in Almere 3000 studentenwoningen laten bouwen om zo tegemoet te komen aan de huisvestingsproblemen in Amsterdam. Almere wil in ruil daarvoor een dependance van de universiteit. De stad is al jaren bezig een studentenstad te worden. Dit meldt Het Parool.

De UvA wil in Almere een studentencampus laten bouwen om tegemoet te komen aan het tekort aan studentenhuizen in Amsterdam. De universiteit ondertekende vorige maand samen met andere partijen een convenant waarin staat dat binnen vier jaar 9400 extra betaalbare studentenwoningen voor Amsterdamse studenten moeten komen.
 
Almere timmert als sinds 2010 aan de weg om een studentenstad te worden: tegenwoordig heeft de stad twee hogescholen met ruim vierduizend studenten en zijn er vier studentenverenigingen actief. Een studentencampus met woonruimte voor drieduizend studenten is daarom welkom, maar: samen met een dependance van de UvA. Zo kan Almere haar ambities om wetenschappelijk onderwijs te herbergen waar gaan maken.
 
De UvA laat echter weten aan Het Parool dat de Almeerse dependance niet in hun strategie past.
 
Door: Nationale Onderwijsgids