Logo_logo_knaw
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en Instituut Gak hebben een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Instituut Gak-KNAW Award. Talentvolle jonge onderzoekers kunnen daarmee een contract voor drie jaar krijgen om als postdoc baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Dit meldt KNAW.
Met deze nieuwe award willen beide organisaties jong talent kansen bieden en maatschappelijke vraagstukken op het terrein van sociale zekerheid en arbeidsmarkt helpen oplossen. Daarom is de prijs bedoeld voor postdocs met die specialisatie. Hun onderzoek dient verband te hebben met het werkgebied van Instituut Gak en de onderzoeksagenda van het KNAW-gastinstituut, bijvoorbeeld door samenwerking met onderzoekers van het gastinstituut. Het onderzoek vindt plaats aan een KNAW-instituut. Doorgaans is dit het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, dat gespecialiseerd is in demografische vraagstukken.
 
De onderzoeker is in het jaar van nominatie niet langer dan vijf jaar daarvoor gepromoveerd en heeft een aanstelling aan een Nederlandse universiteit of Nederlands onderzoeksinstituut. Verder is die de Nederlandse taal machtig. Onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de award, kunnen verdere informatie en documenten vinden op de website van de KNAW
 
Door: Nationale Onderwijsgids