Normal_geld__biljet__bankbiljet

De Democratische Academie Groningen (DAG) en Lijst Calimero vinden dat het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zich schuldig heeft gemaakt aan 'onbehoorlijk bestuur dat niet zonder consequenties kan blijven’. Dit zeggen de partijen van de universiteitsraad in een statement over het onderzoek naar de urenregistratie van Yantai. Dit meldt DAG.

“Ondanks dat we haken en ogen zien aan het rapport van Ecorys, delen we de conclusie: de RUG heeft niet alle personele kosten van Yantai ten laste gebracht aan haar private middelen. Bij lange na niet. Het werkelijke aantal uren ligt dubbel zo hoog als dat het College van Bestuur haar medewerkers toeschreef. Zonder de universiteitsraad was er belastinggeld uitgegeven aan Yantai, waar dat niet had mogen gebeuren.”
 
“En er was maar één regel. Er mocht geen cent aan belastinggeld gebruikt worden voor het opzetten van een campus in Yantai, zelfs niet in de voorbereidingskosten. Dat de heer Klaassen concludeert dat de grote fouten die zijn gemaakt niets anders zijn dan een gevolg van een complexe situatie, is voor ons dan ook een raadsel”, aldus DAG en Calimero.
 
“Vanaf januari 2016 stelt de universiteitsraad dat er problemen zijn met de urenregistratie. Hier is nooit gehoor aan gegeven. Dat geeft tenminste blijk van onbehoorlijk bestuur. Wat ons betreft kan dit niet zonder consequenties blijven”, waarschuwen de partijen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids