Logo_avk

De Akademie van Kunsten krijgt acht nieuwe leden.Zij worden gekozen op grond van nominaties. De nieuwe leden worden op 28 maart geïnstalleerd. Dit meldt Akademie van Kunsten.

De nieuwe leden zijn: Riek Bakker, Krisztina de Châtel, Anthony Heidweiller, Claudy Jongstra, Charl Landvreugd, Nelleke Noordervliet, Fiona Tan en Gwyneth Wentink. Leden van de Akademie van Kunsten zijn vooraanstaande kunstenaars uit de hele breedte van de kunsten. 

Leden van de Akademie van Kunsten hebben zich bewezen in hun vak en willen een bijdrage leveren aan het werk van de Akademie: door de stem van de kunsten te vertolken in de samenleving en door de samenwerking tussen kunst en wetenschap te stimuleren. Het belangrijkste criterium bij de keuze van leden is hun artistieke prestatie. Bij de selectie heeft een commissie bestaande uit leden van de Akademie van Kunsten, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en De Jonge Akademie ook rekening gehouden met gender en met spreiding over disciplines. De nominatieprocedure stond dit jaar open voor iedereen.
 
De Akademie van Kunsten is opgericht in 2013 en heeft 50 leden. De Akademie heeft tot doel de stem te vertolken van de kunsten in de Nederlandse samenleving (inclusief de politiek) en het bevorderen van de interactie tussen wetenschap en kunst. De Akademie is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids