Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

In een gebouw van de Faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een lift zes verdiepingen naar beneden gestort. Van de 14 studenten en medewerkers die in de lift stonden, is één persoon op de spoedeisende hulp behandeld. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

Het incident gebeurde aan het einde van de ochtend aan de Antonius Deusinglaan 1 op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In dit pand zijn onder meer de opleidingen tandheelkunde en geneeskunde gevestigd. De lift, met 14 studenten en medewerkers, was vast komen de zitten op de zesde verdieping. Tijdens werkzaamheden om het probleem te verhelpen, viel de lift plotsklaps zes verdiepingen naar beneden. 
 
De hulpverlening aan de 14 mensen in de lift, medewerkers en studenten, is direct op gang gekomen, aldus de RUG. Een persoon is behandeld op de spoedeisende hulp. De andere liften van hetzelfde liftenblok zijn per direct buiten werking gesteld. Er wordt onderzoek gedaan naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids