Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Studenten blijven actie voeren in aanloop naar de grote landelijke demonstratie op vrijdag 14 december. Na de rode vierkanten spoten Nijmeegse studenten ’s nachts de tekst ‘Leenstelsel = Schuldenstelsel’ op de stoep voor de Universitaire Bibliotheek. De acties zijn allemaal gericht tegen de bezuinigingen op het academisch onderwijs. Dit meldt De Gelderlander.

In diverse studentensteden werden vorige week rode vierkantjes verspreid, opgespeld en gespoten. Deze staan symbool voor het protest tegen de steeds verder gaande bezuinigingen in het hoger onderwijs. Volgens WOinActie is sinds 2000 het aantal studenten met 68 procent toegenomen, terwijl de rijksbijdrage met 25 procent is afgenomen. De drempel tot hoger onderwijs wordt steeds hoger, menen de actievoerders. De aangekondigde renteverhoging op studieschulden is hen ook een doorn in het oog. 
 
Op vrijdag 14 december organiseert WOinActie een landelijke demonstratie in Den Haag tegen de bezuinigingen op het academisch onderwijs. Ze eisen onder andere dat de extra onderwijsbezuiniging in de vorm doelmatigheidskorting ongedaan wordt gemaakt en dat de rijksbijdrage weer wordt hersteld naar het niveau van 2000.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids