Normal_passengers-1150043__340

De Tweede Kamer wil dat meer hogescholen en universiteiten hun collegetijden aanpassen om de drukte in de spits te verminderen. De proef van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen sinds dit studiejaar hiermee lijkt veelbelovend te zijn. Dit meldt ScienceGuide.

Bij de begrotingsbehandeling van Infrastructuur en Waterstaat werd er door D66 en het CDA een motie ingediend om het nieuwe spitsbeleid in Nijmegen bij meerdere hogescholen en universiteiten toe te passen. De eerste resultaten hiervan zijn namelijk hoopvol te noemen.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Radboud Universiteit hebben sinds dit studiejaar de collegetijden aangepast om de drukte in de spits op en rond campus Heijendaal te verminderen. De Radboud Universiteit start nu om 8.30 uur en de HAN – zowel in Nijmegen als in Arnhem - om 9.00 uur. Er studeren 42.000 studenten op de campus.

De staatssecretaris heeft in het debat aangegeven dat zij positief is over de resultaten in Nijmegen. Wel lijkt er vooralsnog weinig animo te zijn bij veel hogescholen en universiteiten om de aanvangstijden te veranderen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids