Normal_examenhal__examens__eindexamen__stoelen__tafeltjes
Steeds meer Groningse studenten moeten op hun vrije zaterdag naar de tentamenhal. Er zijn namelijk niet genoeg ruimtes beschikbaar om alle tentamens door de week te laten plaatsvinden. Dat kost de studenten tijd én geld. Dit meldt RTV Noord.
Volgens de Rijksuniversiteit Groningen komen de ruimtelijke problemen doordat alle tentamens in dezelfde periode worden gepland. Bovendien worden door de faculteiten ook steeds meer toetsen afgenomen, waardoor ook meer tentamenruimtes nodig zijn.
 
De eerste oplossing hiervoor is het huren van extra ruimtes. En lukt dit niet, dan moet de universiteit uitwijken naar een noodoplossing: het afnemen van tentamens in het weekend.
 
Naast dat dit voor studenten een vrije dag is, kost het hen vaak ook geld om een extra dag naar Groningen te komen. De ov-studentenkaart voor door de week is niet in het weekend geldig.
 
Vanaf 2020 zouden de problemen grotendeels verleden tijd moeten zijn: de verbouwing van een tentamenhal is dan afgerond en er is tegen die tijd ook een extra tentamenzaal beschikbaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids