Normal_gorilla-3586621__340

Op donderdag 4 oktober vindt Night University plaats: hét jaarlijkse campusfestival van Tilburg University. Vanaf 18.30 uur opent Tilburg University haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar wetenschap en maatschappij, of naar wat het campusleven te bieden heeft. Het thema op deze Dierendag is Science Zoo. Dit meldt Tilburg University.

In de nachtelijke Science Zoo is veel aandacht voor de overlappende wereld van mens en dier. Wetenschappers spreken over emoties bij (huis)dieren en mensapen, over bewustzijn bij dieren en over de terugkomst van de wolf in Europa. Bekende gasten zijn filosoof Bas Haring (Mag je dieren doden om ze te redden?) en bioloog Kees Moeliker (De eend, zijn maat en de schaamluis). Hoogleraar economische psychologie Marcel Zeelenberg gaat in gesprek met Frans Ellenbroek, bioloog en voormalig directeur van Natuurmuseum Brabant over het fenomeen ‘supernormale prikkel’.
 
Naast aandacht voor de dierenwereld zijn er ook andere bijzondere sprekers, zoals de oud-president van Georgië, Micheil Saakashvili. Het festival wordt officieel geopend door wethouder Esmah Lahlah van de gemeente Tilburg. En in de Science Slam krijgen jonge onderzoekers de kans om in acht minuten hun onderzoek te pitchen.
 

Speciale programma’s voor jongeren

Voor scholieren die een profielwerkstuk moeten maken is een speciale route uitgezet in de Science Zoo. En voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar is er tijdens Junior Night University veel te ontdekken in een speciaal samengesteld programma met robotdino’s, mini-colleges en een workshop van Natuurmuseum Brabant.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids