Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

Samenwerkingsovereenkomsten met Chinese universiteiten, tientallen Chinese promovendi, afspraken met instituten over de uitwisseling van studenten en onderzoekers: dat is het resultaat van twintig jaar Erasmus University China Center (EUCC). Tijdens de feestelijke viering van het twintigjarig bestaan op woensdagmiddag 29 augustus spreken zowel Rotterdamse als Chinese onderzoekers en alumni over hun ervaringen door de samenwerking. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

De netwerkorganisatie met Nederlandse en Chinese universiteiten werd in 1998 opgericht als het China-Holland Education & Research Centre (CHERC). EUCC heeft al die jaren samenwerking gezocht met Chinese universiteiten en dat levert uitwisselingsmogelijkheden op voor studenten en onderzoekers.

De universiteit heeft afspraken met enkele tientallen partneruniversiteiten in China. Het voormalige CHERC, werd in 1998 opgericht door prof. dr. Lammerts van Bueren en prof. mr. Hans de Doelder. Doel van EUCC is om academische samenwerking tussen de Erasmus Universiteit en de Chinese counterparts te ondersteunen en te stimuleren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids