Normal_erasmus_universiteit_rotterdam

Een bijzondere Opening Academisch Jaar van de Erasmus Universiteit Rotterdam op maandag 3 september: het markeert de start van de viering van het 105-jarig bestaan van de universiteit. Dit 21ste lustrum viert de universiteit samen met de stad Rotterdam en haar inwoners met het thema ‘Science Meets City: Samen kennis maken’. Ook de locatie van de Opening is daarom bijzonder: de Laurenskerk in hartje Rotterdam. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Al meer dan een eeuw leidt de Erasmus Universiteit ambitieuze studenten op en doet ze wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten de menselijke kennis vergroten en oplossingen bieden voor de samenleving. De universiteit dankt haar ontstaan aan de visie en ondernemendheid van de inwoners van Rotterdam.
 
Het 21ste lustrum viert de Erasmus Universiteit dan ook samen met de stad Rotterdam en haar bewoners. ‘Science Meets City: Samen kennis maken’ is het thema van een feestelijk lustrumprogramma, dat het komende jaar zichtbaar maakt waar universiteit en Rotterdam elkaar ontmoeten. Het maakt ook zichtbaar waar de wetenschap bijdragen levert aan de oplossingen voor stedelijke vraagstukken.
 
De Opening Academisch Jaar 2018-2019 op maandag 3 september markeert de start van de lustrumviering. Collegevoorzitter Kristel Baele belicht dan het lustrumthema vanuit het perspectief van de strategie van de universiteit voor de komende jaren.
 
’Value in diversity’ is het thema van de academische plechtigheid. Gastspreker Natalia Goncharova (Manager Corporate Banking bij ABN AMRO en tot medio 2018 voorzitter van Women in Financial Services) geeft haar visie op het belang van masculiene en feminiene waarden in de economie en de wetenschap.
 
Rector magnificus prof.dr. Rutger Engels opent het nieuwe academische jaar officieel. Daarnaast worden de universitaire prijzen uitgereikt en staat er een student ‘in de spotlight’ met zijn of haar bijzondere maatschappelijke initiatief.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids