Normal_erasmus_universiteit_rotterdam
Talent staat centraal tijdens de bijzondere rectoraatsoverdracht op vrijdag 15 juni. Op die dag draagt prof.dr. Huibert Pols het ambt van rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam over aan prof.dr. Rutger Engels. Voor het eerst in de geschiedenis van de EUR is de rectoraatsoverdracht een aparte ceremonie. Dit meldt de EUR.
 

‘Making the Most of Talent’ is het thema van de rectoraatsoverdracht. Zowel scheidend rector prof.dr. Pols als aankomend rector prof.dr. Engels gaan in hun speeches in op de rol van talent, bijvoorbeeld bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. ‘Answering questions that matter’ luidt dan ook de titel van de speech van Engels. Pols bespreekt onder andere de ruimte die wetenschappers wat hem betreft zouden moeten krijgen in hun werk.

Ook de gastsprekers dr. Payal Arora (ESHCC) en prof.dr. Liesbeth van Rossum (Erasmus MC) delen hun eigen visie op het stimuleren, ontwikkelen en benutten van talent. Collegevoorzitter Kristel Baele verzorgt de opening van de academische plechtigheid.

Ceremonie rectoraatsoverdracht

De komende rectoraatsoverdracht is een bijzonder evenement. Voor het eerst in het bijna 105-jarig bestaan van de Erasmus Universiteit vindt de overdracht niet plaats tijdens een bestaande academische plechtigheid zoals de dies natalis, maar is het een aparte ceremonie.

Als afscheidscadeau heeft de Erasmus Universiteit het Huibert A.P. Pols Talent Fund ingesteld, dat talentvolle studenten en jonge onderzoekers een steuntje in de rug geeft.

Rector

Prof.dr. Pols treedt terug in verband met zijn pensionering. Hij is sinds 8 november 2013 rector magnificus. Zijn opvolger prof.dr. Rutger Engels is nu nog voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut en faculteitshoogleraar aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Engels, die op 1 mei begint, is benoemd voor een periode van vier jaar. Hij wordt ook hoogleraar Developmental Psychopathology, bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids