Logo_universiteit_utrecht_logo_smal

Deze week is op de Universiteit Utrecht (UU) het zogeheten UU Honours College van start gegaan. Hierbij hebben gemotiveerde studenten de kans om interdisciplinair en interfacultair onderwijs te volgen naast hun huidige studie. Rector magnificus Bert van der Zwaan mocht de officiële opening verrichten. Dat meldt de Universiteit Utrecht.

Honoursonderwijs binnen een faculteit bestond al aan de UU. De interdisciplinaire vorm is verbredend en biedt de studenten nog meer uitdaging. Volgens Van der Zwaan kunnen studenten dankzij de nieuwe onderwijsvorm het studeren zo optimaal mogelijk benutten. Het doel van het Honours College is om de studenten op te leiden tot bewuste en kritische academici, zegt honours dean Michael Burke. Het delen van kennis is volgens hem zowel voor honoursdocenten als -studenten een positieve ontwikkeling.

Het College biedt studenten niet alleen uitdagend onderwijs, het zorgt tegelijkertijd voor een bevordering van de verbinding en ontmoeting tussen studenten, docenten en alumni binnen het Honours College. Daarnaast worden nieuwe honoursinitiatieven gestimuleerd.

Het UU Honours College zorgt verder voor het bevorderen van de samenwerking tussen alle honoursprogramma’s van de universiteit. Ook worden samen met internationale toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstituten initiatieven ontwikkeld. Bovendien bestaat er voor docenten een honours teaching die bedoeld is om zich te professionaliseren voor honoursonderwijs. Deze leergang wordt uitgevoerd in samenwerking met het Centre for Academic Teaching.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids