Logo_nwo_logo

Een groep van ongeveer zestig wiskundigen buigt zich komende week tijdens de 135ste Studiegroep Wiskunde met de Industrie (SWI) aan de TU Eindhoven over vijf belangrijke vragen van Nederlandse bedrijven en organisaties. De concrete (deel)oplossingen die opgeleverd worden, kunnen zij direct in de praktijk implementeren. Dit jaarlijkse evenement is bedoeld ter versterking van de samenwerking tussen Wiskunde en het bedrijfsleven en wordt gesponsord door NWO. Dit meldt NWO.

Het jaarlijkse workshopevenement SWI waar het bedrijfsleven en de academische wereld elkaar ontmoeten en versterken, begint op maandagmorgen met de presentatie van de probleemstellingen. In de volgende dagen trekken de wiskundigen zich in kleinere groepen terug om te brainstormen over het probleem, te modelleren, analyseren en te simuleren, om uiteindelijk op vrijdag terug te komen met een presentatie van een eerste of zelfs uiteindelijke oplossing.
 
De opdrachtgevers variëren van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), tot bloemenbedrijf Hobaho (onderdeel van Dümmen Orange) dat gespecialiseerd is in bloemenveredeling, en SciSports dat voetbalspelers in kaart brengt met behulp van data science en samenwerkt met vele voetbalclubs in binnen- en buitenland. Daarnaast zal er gewerkt worden aan problemen van de multinationals SKF en DNV GL, en het Eindhovense consultancybedrijf voor kwantitatieve methoden CQM.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids