Logo_nwo_logo

Met ingang van 15 januari treedt professor Melinda Mills toe tot de NWO-raad van toezicht. Mills is Hoogleraar Sociologie aan Nuffield College en hoofd van de vakgroep Sociologie aan Oxford University. Met haar onderzoek concentreert zij zich vooral op thema’s als genetische invloed op vruchtbaarheid, relaties, combinatie werk-familie, biodemografie en sociogenomics. Dit meldt NWO.

De van origine Canadese Melinda Mills studeerde sociologie aan de universiteit van Alberta in Canada. In 2000 promoveerde zij cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daarna werkte ze bij de universiteit van Bielefeld (Duitsland) en de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2006 keerde ze terug naar Groningen als universitair hoofddocent bij de afdeling Sociologie, Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG. Van 2003-2010 was zij redacteur van International Sociology. Vervolgens was zij van 2012 tot 2017 hoofdredacteur van European Sociological Review.
 
Mills is hoofdonderzoeker bij het project Sociogenome (ERC fonds). Van daaruit doet zij onderzoek naar de samenhang tussen voortplanting en de invloed van genen. Thema’s zijn bijvoorbeeld moederschap op latere leeftijd en de sociale en genetische invloed op vruchtbaarheid en familiegedrag.
 
De minister van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft Mills met ingang van 15 januari 2018 benoemd als lid van de raad van toezicht NWO voor een periode van ten hoogste vijf jaar. Zij volgt hiermee Mirjam van Praag op die is terug getreden in verband met haar benoeming als voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids