LSVb blij met aangenomen motie over kamertekort

 De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is blij met de ontwikkelingen in de Tweede Kamer omtrent studentenhuisvesting. De Tweede Kamer stemde gistermiddag namelijk in met een motie die oproept tot een nieuw Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting. Dit meldt de Landelijke Studentenvakbond.

Met het plan kan begonnen worden met het terugdringen van het kamertekort in Nederland, een ontwikkeling waar de LSVb erg blij mee is. Het plan komt als vervolg op een eerder plan om meer woonruimte te creëren in de Nederlandse studentensteden. Hogescholen en universiteiten zullen gaan samenwerken met lokale partijen zoals de gemeente en woningcorporaties. Deze samenwerking zal er volgens de LSVb waarschijnlijk toe gaan leiden dat er meer aandacht komt voor het grote kamertekort en het bijbouwen van nieuwe woonruimten.

Het LSVb hoopt dat het nieuwe plan er eveneens voor zal zorgen dat er meer aandacht komt voor de erbarmelijke omstandigheden waarin veel internationale studenten verkeren. De vakbond hoort namelijk veel verhalen van studenten die kamperen in tentjes of overnachten in hun auto’s, omdat kamers in steden zoals Amsterdam en Utrecht niet vinden zijn. De vakbond vindt dat iedereen recht heeft om in zijn studiestad een kamer te krijgen, ongeacht waar een student vandaan komt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids