Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Op dit moment staat de Vindicat-student voor de rechter die wordt verdacht van zware mishandeling van een leeftijdsgenoot. De 24-jarige student zou in augustus vorig jaar tijdens een ontgroening op het hoofd van een aspirant-lid zijn gaan staan. Ook wordt hij verdacht van een andere mishandeling tijdens een waterpolowedstrijd in Groningen. Dit melden Dagblad van het Noorden en RTV Noord.

Het incident zou vorig jaar augustus hebben plaatsgevonden tijdens de introductie van nieuwe verenigingsleden. De verdachte zou toen op het hoofd van het slachtoffer zijn gaan staan. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. Er zou sprake zijn van een hersenoedeem.
 
Naast deze mishandeling wil het Openbaar Ministerie de student ook vervolgen voor een andere mishandeling. Die zou in maart vorig jaar hebben plaatsgevonden tijdens een waterpolowedstrijd in een zwembad in Groningen. De Vindicater zou een tegenstander zo hard hebben aangepakt, dat deze gewond raakte. Het slachtoffer deed een paar dagen na het voorval aangifte bij de politie.
 
De student is ondanks de aanklachten nog niet geschorst door Vindicat. “Als hij straks een straf krijgt, kijken we opnieuw naar de kwestie”, aldus de rector van toen, Stijn Derksen. Vindicat maakte het incident aanvankelijk niet openbaar. Ook werd er in eerste instantie geen aangifte gedaan. Toen de gebeurtenis eenmaal naar buiten kwam, ontstond er landelijk veel ophef over de studentenvereniging. Het is de afgelopen maanden namelijk niet de eerste keer dat Vindicat in opspraak komt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids