Logo_image

Tilburg University viert dit jaar haar 90e verjaardag. Reden genoeg om tijdens het jaarlijkse gratis wetenschapsfestival Night University op donderdag 16 november Back to the Future te gaan. Van 18.45 tot en met 0.00 uur is er een uitgebreid en zeer gevarieerd programma met workshops, ‘experiences’, Night Talks en optredens.Dit meldt Tilburg University.

Tijdens Night University kunnen bezoekers luisteren naar het relaas van wetenschappers van Tilburg University en andere interessante sprekers, zoals schrijver Ronald Giphart (Kan een robot een boek schrijven?), Unilever directeur duurzaamheid Jan Kees Vis , vlogger Nanne Meijer, Europees kampioene voetbal Jackie Groenen (huldiging en hoe combineert ze studie met topsport?) en Greg Shapiro in de huid van Donald Trump. Daarnaast zijn er workshops, ‘experiences’, Night Talks, optredens, food trucks, poëzie bij het kampvuur, een slotfeest, en wat niet al. Het complete programma is te vinden op www.nightuniversity.nl.
 
Het thema Back to the Future verwijst naar de bekende film die in 1985 de verbeelding van menig kijker op hol bracht. Als Marty McFly in zijn DeLorean DMC-12 in de tijd kon reizen, waarom jij dan niet? En wat zou je veranderen aan het verleden als je dat kon? Niemand had bij de start in 1927 gedacht dat Tilburg University in 90 jaar zou uitgroeien tot wat het nu is: een internationale universiteit die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Wetenschappers onderzoeken, delen kennis en brengen mensen samen. Zo zijn de academische wereld en de maatschappij nauw met elkaar verbonden. Kortom: wetenschap is voor iedereen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids