Normal_ict__laptop__computer__toetsenbord__digitaal

De Open Universiteit heeft de Computable Award 2017 gewonnen in de categorie ICT-opleider van het Jaar. Beste ICT-project van het Jaar in het Onderwijs is STORM Eindhoven. Partnerproject van het Jaar tenslotte is Studentenportaal FCLive geworden. Dit meldt Computable.

De Open Universiteit kreeg bijna een kwart van de stemmen van de expertjury en was daarmee ruim eerste. Bij de publieksjury werd de universiteit tweede, wat bij elkaar opgeteld een winnend gemiddelde opleverde voor beste ICT-opleider van het Jaar. 
 
Het ICT-project van het Jaar in het Onderwijs kreeg maar liefst 40 procent van de stemmen van het publiek en was daarin eerste. De expertjury gaf STORM Eindhoven (Technische Universiteit Eindhoven, NXP, TomTom, KPN, Itility en The Weather Company, onderdeel van IBM) een tweede plaats.
 
Ter afsluiting van de Computable Awards 2017 werd ook nog de redactionele prijs uitgereikt: het Partnerproject van het Jaar. Hierin had de redactie een andere mening dan het publiek: na overleg werd gekozen voor de mening van de redactie. Hiermee kwam Studentenportaal FCLive van ROC Friesland College als winnaar uit de bus. 
 
De Computable Awards zijn een initiatief van Computable, het vakblad en platform  voor ict-professionals en worden jaarlijks toegekend aan bedrijven, projecten, organisaties en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Dit jaar werden er prijzen uitgereikt in 22 categorieën. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids