Logo_nog_groener

Duurzaamheid: tja, voor het gros van de studenten staan examens en feestjes hoger op de to do-lijst. Zo laat twee op de vijf studenten de douche van het studentenhuis rustig langer doorlopen dan nodig en doet nog niet de helft aan afvalscheiding (onderzoek: CBS). Dat moet toch beter kunnen, dachten de studenten van duurzaamheidsplatform ‘Green Office’ aan de VU Amsterdam. Zij werkten samen met VU University Press aan het boek ‘Nog Groener!’, speciaal voor studenten geschreven. Dat meldt VU University Press. 

Duurzaamheid en plezier geen tegenstelling

Roos van Rijswijk, door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literaire talent van 2017, is de auteur het boek. Ironie en zelfspot stonden centraal bij het schrijven, het uitgangspunt is dat duurzaamheid en plezier elkaar niet hoeven te bijten. Nog Groener! bestaat dan ook uit concrete tips die in elk studentenhuis te behappen zijn: hoe kun je bijvoorbeeld lekker koken, mooie reizen maken en energiezuinig je iPhone opladen. Dit in de vorm van cartoons, korte teksten en interviews.

25 challenges voor snelle actie

Eén van de geïnterviewden is oud-politicus en schrijver Jan Terlouw. Hij publiceerde recentelijk twee boeken die ingaan op milieuvraagstukken. Terlouw vertelt: “Mijn hoop ligt bij de jongeren, omdat de toekomst hun belang is. De mens heeft geen langetermijn-gen. Voor jongeren worden de problemen wel snel concreet.” Om deze problemen al tijdens de studie in kleine stapjes aan te pakken, staan er 25 challenges in het boek waarmee studenten onderling aan de slag kunnen.

Er is bewust gekozen voor een boek in plaats van een e-book: een papieren leidraad. Maar uiteraard wel van een speciaal soort papier: Cocoon. Dit papier is niet met chloor gebleekt en dus duurzaam. Nog Groener! ligt vanaf nu in de winkel en kost 7,95 euro. Meer informatie, een interview met de auteur en bestellen: www.noggroener.nl

(Dit is een advertorial)