Normal_vrije_universiteit_amsterdam_vu_logo
Prof.dr. C.M. (Mirjam) van Praag wordt voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam. De Raad van Toezicht van de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam heeft haar met ingang van 1 maart 2018 benoemd. Dit meldt de VU. 
Momenteel is Van Praag hoogleraar Ondernemerschap aan de Copenhagen Business School in Kopenhagen waar zij de Maersk Mc-Kinney Moller leerstoel bezet. Ook is zij onder meer kroonlid van de Sociaal Economische Raad, toezichthouder bij Berlingske Media en neemt zij deel in verschillende adviesraden, academische netwerken en fellowships op het terrein van economie en ondernemerschap.
 
Eerder in haar carriere was zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie. Ook was zij nauw betrokken bij het opzetten van the Amsterdam Center for Entrepeneurship (ACE).
 
Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Vrije Universiteit, zegt over haar benoeming: “Mirjam van Praag onderschrijft het inclusiviteitskarakter, de diversiteit en de maatschappelijke betrokkenheid van de VU en zal de identiteit van de VU als voorzitter ook actief extern uitdragen.” Van Praag volgt Jaap Winter op.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids