Normal_logo_het_klokhuis-_wereld

Tijdens de kinderopening van het InScience-festival vindt de uitreiking plaats van de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017. De prijs richt zich op wetenschappelijk onderzoek dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool. De redactie van Het Klokhuis heeft een shortlist gemaakt van 10 wetenschappelijke onderzoeken waarop basisschoolleerlingen kunnen stemmen. Dit meldt InScience.

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt. Toen won Wageningen University & Research (WUR) de Klokhuis Wetenschapsprijs met ‘Groente van Mars’. De tien genomineerde onderzoeken van dit jaar zijn afkomstig van Universiteit van Amsterdam (3), Rijksuniversiteit Groningen (2), Tilburg University, AMC Amsterdam, Maastricht University, Universiteit Utrecht en Radboudumc.
 
De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Kinderopening van InScience op woensdagmiddag 8 november om 15.30 uur in LUX Nijmegen. Naast de uitreiking van de prijs in de vorm van een trofee zal de première van de Klokhuisaflevering ‘Groente op Mars’, het winnende onderzoek van afgelopen jaar, getoond worden op het witte doek. 
 
InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen wetenschap, maatschappij en kunst. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en kunst. De derde editie van het festival vindt plaats van 8 tot en met 12 november in Nijmegen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids