Normal_rug__universiteit_groningen__academiegebow

Afgelopen woensdag, 27 september, vond in Groningen het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland plaats. Voor deze gelegenheid was er een speciale pop-up universiteit die in het teken stond van digitalisering in het onderwijs en onderzoek op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het thema was dan ook 'Kennisknooppunt Digitalisering'. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Gedurende de dag werd er gezocht naar nieuwe en werkende vormen van innoveren, organiseren, samenwerken en ondernemen. Inspirerende sprekers en creatieve sessies werden tijdens het festival afgewisseld met theater, muziek, eten en drinken.

Volgens Iris Vis, Dean of Industry Relations, is het festival een mooie gelegenheid om op een creatieve manier kennis te delen en te laten zien welk interessant onderzoek er op het gebied van digitalisering aan de RUG wordt gedaan. Onderzoekers showden in diverse workshops hoe vanuit vakgebieden als filosofie, archeologie, rechten en engineering wordt gewerkt aan onderzoeksprojecten rondom digitalisering. Door het Groningen Engineering Centre en het Centrum voor Informatie Technologie werd zichtbaar welke technologie er beschikbaar is en hoe deze kan worden ingezet om maatschappelijke vragen te onderzoeken.

Het Kennisfestival was bovendien bedoeld om wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact te laten komen om nuttige verbindingen te leggen voor de toekomst. Hiervoor was speciaal een meet-and-greet met wetenschappers en andere RUG-experts georganiseerd, zegt Vis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids