Normal_computer_studie_hulp

In vijf Nederlandse steden is de controversiële datingsite Rich Meet Beautiful gestart met een reclamecampagne om studenten te ronselen. Hierbij worden studentes (sugarbaby’s) gekoppeld aan oudere, rijke mannen (sugardaddy's) die hiervoor rijkelijk betalen. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg vindt dit een verkapte vorm van prostitutie. Dit meldt NOS.

Richmeetbeautiful.nl werd zo'n vijf weken geleden in Nederland geïntroduceerd en is actief aan het ronselen rond universiteiten in Nederland door met een auto met reclame rond te rijden. Van Toorenburg maakt zich zorgen over mogelijke uitbuiting van de vrouwen die hieraan meedoen. Zo bepaalt de sugardaddy wanneer, waar en hoe een studente gecompenseerd wordt voor haar diensten. Van Toorenburg noemt het een grijs gebied waarin het niet duidelijk is in hoeverre het vrijwillig is. Als zogenaamde datingsite valt de website niet onder de seksindustrie, waarin strenge regels gelden en toezicht wordt gehouden.
 
Mensenrechtenorganisaties zoals het Landelijk coördinatiecentrum tegen Mensenhandel en het Centrum tegen Kinder- en Mensenhandel zijn ook bezorgd over Rich Meet Beautiful. In België hebben verschillende burgemeesters van steden waar de website actief is, de activiteiten van de website verijdeld. Van Toorenburg wil dit ook mogelijk maken in Nederland en stuurt daarom een brief naar de Tweede Kamer.
 
Richmeetbeautiful.nl werd zo'n vijf weken geleden in Nederland geïntroduceerd en zegt inmiddels 14.000 leden te hebben, voornamelijk vrouwelijke studenten. Het is niet de enige sugardatingsite die actief is in Nederland. Zeker vier andere sites bieden ook sugarbaby's aan in Nederland.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids