Normal_universiteit_maastricht_2

In augustus heeft de Universiteit Maastricht de introductiekampen van de studentenverenigingen bezocht op naleving van de ontgroeningsafspraken. Hierbij is geconstateerd dat Tragos en Circumflex een aantal bepalingen uit de gedragscode hebben geschonden. De UM stelde beide verenigingen gisteren op de hoogte van de consequenties. Dit meldt de UM.

Tragos heeft, ondanks een officiële waarschuwing in oktober 2016, meerdere bepalingen overtreden. De voorwaardelijk opgelegde sanctie, waarbij de vereniging 30 maanden geen bestuursvergoeding ontvangt, gaat daarom van kracht. Circumflex heeft een aantal bepalingen lichter overtreden en ontvangt bovengenoemde officiële waarschuwing.
 
De Universiteit Maastricht en haar studentenvereniging hebben in gezamenlijkheid de gedragscode rondom introductiekampen en ontgroeningsactiviteiten van aspirant-leden opgesteld, waarin afspraken staan met betrekking tot persoonlijke hygiëne, nacht- en fysieke rust, omgangsvormen en voeding.
 
Tussen de Universiteit Maastricht en de studentenverenigingen wordt actief samengewerkt om overtredingen op de gedragscode tijdens de introductie van het volgend academisch jaar te voorkomen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids