Normal_politie__auto

De politie gaat toch een onderzoek instellen naar het vermeende incident in het Groningse sushi-restaurant, waarbij een paar honderd studenten van de Groningse studentenvereniging Vindicat vernielingen zouden hebben aangericht. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Er is geen aangifte gedaan door de betrokken partijen. Toch wil de politie onderzoeken wat er precies is gebeurd die zondagavond in het restaurant. ”Door de media-aandacht die dit specifieke geval nu krijgt, vinden we het belangrijk om nog een aantal feiten uit te zoeken'', zegt politiewoordvoerder Antonie Hoogeveen.
 
Volgens ooggetuigen zouden de studenten van Vindicat onder andere tegen muren hebben geplast en dingen hebben stukgegooid. Ook gingen ze erg te keer tegen het personeel. Uiteindelijk zijn de studenten het restaurant uitgezet. De politie die erna arriveerde, heeft een aantal studenten aangesproken op geluidsoverlast en is daarna weer weggegaan.
 
Stijn Derksen, de net afgetreden rector van Vindicat, zou met alle huisoudsten om de tafel gaan om te horen wat er is gebeurd. “Mocht alsnog blijken dat leden over de schreef zijn gegaan zullen we maatregelen treffen.”, aldus Derksen. De Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool willen niet reageren voordat ze alle feiten op tafel hebben en komen vandaag met een verklaring.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids