Normal_telefoon_mobiel_smartphone_socialmedia

Studenten aan de Universiteit Utrecht ontvangen voor het nieuwe collegejaar 2017-2018 een digitale collegekaart. De geplastificeerde, papieren collegekaart is daarmee verleden tijd. De Universiteit Utrecht is de eerste universiteit in Nederland die kiest voor een volledig digitale aanpak voor de collegekaart. De digitale collegekaart is te vinden in de MyUU-app, de plek waar studenten al hun tentamenresultaten en roosters inzien. Dit meldt Universiteit Utrecht.

Een digitale collegekaart past in de innovatieve en duurzame strategie van de universiteit. De Universiteit Utrecht streeft ernaar in 2030 CO2-neutraal te zijn. De universiteit wil een rolmodel zijn in duurzaamheid door prestaties en gedrag.  Een digitale collegekaart heeft volgens Marieke de Bakker, hoofd Studentbegeleiding bij de Universiteit Utrecht, nog vele andere voordelen: “Studenten hebben hun digitale collegekaart altijd bij zich, kunnen hem niet kwijtraken en we besparen ook nog papier.”

Studenten gebruiken hun collegekaart nu met name voor tentamens. Vanaf het nieuwe studiejaar is een collegekaart niet meer nodig voor het afleggen van een tentamen. Bij  winkels en horecagelegenheden laten studenten voortaan hun digitale collegekaart via de app zien. Voor studenten die geen smartphone hebben, is de verklaring van inschrijving te downloaden via het studentinformatiesysteem Osiris.

De Universiteit Utrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door in ecologisch, economisch en sociaal opzicht een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Enerzijds door het delen van wetenschappelijke kennis, anderzijds door in haar bedrijfsvoering zelf een inspirerend voorbeeld te zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids