Normal_logo_vsnu

De vereniging van universiteiten (VSNU) heeft per 16 september een nieuwe directeur benoemd. Het Algemeen Bestuur heeft unaniem ingestemd met de voordracht van Babs van den Bergh. Dit meldt de VSNU.

Babs van den Bergh wordt de opvolger van Josephine Scholten. Momenteel vervult zij de functie van adjunct-directeur en bestuurssecretaris van de VSNU. Van den Bergh benadrukt dat er een aantal grote veranderingen op stapel staan voor zowel de VSNU als de universiteiten. De VSNU krijgt een nieuwe bestuursstructuur en voorzitter. Daarnaast wordt er een nieuwe regering gevormd met een nieuwe minister, wat ook weer gevolgen zal hebben voor het onderwijs. “Het is mijn ambitie het VSNU-bureau daar met behoud van zijn kwaliteitsgedreven en ontwikkelingsgerichte cultuur doorheen te loodsen”, aldus Van den Bergh.
 
Van den Bergh studeerde filosofie aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte eerder bij de Adviesraad voor Wetenschap en Technologie (nu AWTI), als directeur Onderzoeks- en Wetenschapsbeleid bij het ministerie van onderwijs en als hoofd Academische Zaken bij de Universiteit van Amsterdam.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids