Logo_tilburg_universiteit_logo

Tilburg University is met laagdrempelige minicolleges en experimenten weer aanwezig op Festival Mundial, dat dit jaar op 24 en 25 juni 2017 plaatsvindt in de Spoorzone te Tilburg. Hiermee willen de organisaties wetenschap verbinden met de stad. Dit meldt Tilburg University.

Onderzoeker Karin Thomas van de economische faculteit zal met een insectenbar ingaan op het wereldvoedselprobleem en hoe de consumptie van insecten de stijgende vraag naar eiwitrijk voedsel kan dekken.
 
De sociaal-psychologen Fieke Wagemans en Willem Sleegers zullen met zogenaamde eye-tracking software demonstreren of jouw mening of moreel oordeel verband houdt met de emotie walging. Bezoekers kunnen dit experiment zelf ondergaan. Bij eye-tracking worden je oogbewegingen gevolgd en geanalyseerd tijdens het kijken naar bijvoorbeeld beelden op een computerscherm. Later dit jaar zullen deze onderzoekers ook aanwezig zijn tijdens de European Social Innovation Week, eind september in het centrum van Tilburg.
 
Deze deelname van Tilburgse wetenschappers aan Mundial en de Social Innovation Week vormen tevens een opwarmertje voor de Night University op de campus van Tilburg University op 16 november 2017, wanneer de universiteit haar deuren opent en wetenschap zichtbaar maakt voor een breed publiek.
 
Tilburg University met de missie Understanding Society staat voor het uitdragen van wetenschappelijke kennis en hoogwaardig onderzoek. Met een groots, eendaags festival – Night University - maken zowel bewoners van Tilburg en omgeving als de eigen ‘bewoners’ (i.c. studenten en medewerkers) kennis met onderzoek die impact heeft op de samenleving.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids