Logo_vu_logo

Erik Scherder, hoogleraar Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, is een van de gelukkigen die afgelopen woensdag een lintje mocht ontvangen. De professor werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau in de Nieuwe Kerk van Amsterdam. Burgemeester Van der Laan reikte de onderscheiding uit. Dat meldt de VU.

Scherder werd geprezen om zijn veelzijdige carrière in de wetenschap. Daarnaast werd zijn enthousiaste manier van vertellen over de werking van hersenen geroemd. Zo is hij regelmatig te zien in het tv-programma De Wereld Draait Door. Verder was de hoogleraar Klinische neuropsychologie de afgelopen tijd veel in het nieuws door zijn pleidooi voor structureel muziekonderwijs op basisscholen.

De onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk maken door hun persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten voor zowel de organisatie waaraan hij of zij verbonden is als de Nederlandse samenleving.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids