Logo_universiteit_leiden

Bij een internationale codeerwedstrijd zijn twee teams studenten aan de universiteit van Leiden in de prijzen gevallen. Er was goud en brons voor de studenten van Wiskunde en Informatica. Dat meldt de Universiteit van Leiden.

De programmeerwedstrijd trok ruim 600 teams en individuele deelnemers en vond plaats in diverse Europese steden, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De studenten moesten vraagstukken oplossen die in niveau steeds omhoog gingen. Daar kregen ze vier uur de tijd voor. Als opdracht moesten de studenten een reisplanning maken voor een Europese Hyperloop metro.

In totaal moesten er acht levels worden behaald. Dat lukte alleen de Leidse studenten en een Roemeens team. Behalve computervaardigheden hebben de studenten ook gebruikgemaakt van hun gezonde verstand. Dat de studententeams uit Leiden als winnaars uit de bus kwamen, was voor de deelnemers zelf een aangename verrassing. Als extra verrassing kwam Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid en ICT-politicus van het Jaar, op bezoek bij de teams om hun prijs uit te reiken.

De codeerwedstrijd is een initiatief van het Duitse bedrijf Catalysts, dat zich bezighoudt met de verhuur van professionele hackers. Met de wedstrijd wil het bedrijf laten zien welke mogelijkheden er zijn om met een studie Wiskunde of Informatica werk te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids